Osim što su uveli novu kavu, čajeve i instante, uvode novu, još ljepšu tehniku iscrtavanja kave – „Latte art caffe“, za koju nećete znati trebate li je popiti ili izložiti u galeriji

Svoju jutarnju kavu, Dario Šimić, nekadašnji nogometni reprezentativac iz postave Vatrenih, u subotu je popio na terasi SOHO bara s brojnim Varaždincima. Naime, taj je dan Dario Šimić promovirao svoju Vivascaffe i otkrio zašto je za suradnju odabrao baš varaždinski SOHO bar.

SOHO bar poznato je i omiljeno mjesto druženja Varaždinaca, a mi smo se potrudili da oni odsada imaju i svoju omiljenu kavu. SOHO bar ima svoju prepoznatljivu tradiciju te jako puno brine o kavi kao omiljenom napitku većine gostiju, kao i o tome kako kavu što zanimljivije poslužiti. Osim toga, SOHO bar okružuje i izuzetno lijep ambijent, a uz takve kvalitete se i mi kao tvrtka želimo vezati – priznao je prilikom promocije Dario Šimić.

M.D.

Prvi SOHO bar otvoren je prije deset godina. Kroz sve ove godine trudili su se pratiti svjetske trendove. Među prvima u ovom dijelu Hrvatske, još 2003. godine, u ponudu su uvrstili koktele. Voditelji SOHO bara, barmeni su školovani u tehnici „working flare“, akrobatskoj tehnici koju je proslavio Tom Cruise u filmu Koktel.

Nedugo nakon uvođenja koktela, 2004. godine, posjetitelji SOHO bara počeli su uživati u kavama, koje su spretni konobari ručno iscrtavali i još uvijek iscrtavaju čokoladom. Ako bi vani bio kišni dan, gosta bi u šalici razveselilo – čokoladom iscrtano sunce. Kad bi svirala neka lijepa glazba, na kavi biste dobili violinski ključ. Svojom kreativnošću konobari su iznenađivali, a crtež bi svojom sugestijom gostu uljepšao dan. Za radnu ekipu SOHO bara priprema kave nikad nije bila samo posao, nego i ljubav, koja se već tad polako počela pretvarati u umjetnost.

Do danas, izbor i priprema kave u SOHO baru evoluirala je. Prije nekoliko dana, obilježavajući deset godina svojeg rada, prezentirali su novu kavu u ponudi, Vivascaffe Melkior. To je mješavina od dvije espresso kave – Arabice i Robuste u omjeru kojem daje savršeni čokoladni okus. Vivascaffe brend je čiji su vlasnici Dario i Josip Šimić.

Kultura pijenja kave Osim što su uveli novu kavu, uvode i novu, još ljepšu tehniku iscrtavanja kave – „Latte art caffe“, za koju nećete znati trebate li je popiti ili izložiti u galeriji. Ako su 2004. godine pripremu kave počeli pretvarati u umjetnost, onda je danas priprema kave u SOHO baru zasigurno to i postala.

Noviteti u SOHO baru – Osmog ožujka, na Dan žena, započeli smo s prezentacijom naše nove kave. Našim dragim gošćama prezentirali smo „Latte art caffe“ i u povodu njihovog dana počastili ih šalicom tog izvrsnog i oku ugodnog napitka. Uskoro uvodimo i sortnu kavu, Gourment blend. S toplim mjesecima stižu i novi proljetni kokteli, a posebna novost su gostovanja domaćih vinara svakog prvog petka u mjesecu u popodnevnim satima – najavljuju u SOHO baru.